fbpx
Yli 50€ tilaukset ilman toimituskuluja​
Toimitusaika 2-4 arkipäivää
Romutuspalkkiokriteerit täyttävä auto

1000€ romutuspalkkio sähköpyörän ostoon – tästä on kyse

Romutuspalkkion kriteerit täyttävä auto

Mikäli sinulla on vuonna 2010 tai aiemmin ensirekisteröity auto, se voi olla 1000€ arvoinen ostaessasi tilalle uuden sähköavusteisen polkupyörän. Romutuspalkkio 2020 on voimassa 1.12.2020 – 31.12.2021 välisenä aikana ja sitä haetaan Traficomilta auton romutuksen ja sähköpyörän oston jälkeen. Romutuspalkkioon on varattu valtion rahaa yhteensä 8 miljoonaa euroa.

Yksinkertaistaen prosessi on seuraava:

  1. Vie romutuspalkkion edellytykset täyttävä autosi valtuutettuun vastaanottopisteeseen.
  2. Osta tilalle uusi sähköavusteinen polkupyörä ja säilytä ostokuitti, jossa näkyy hankintapäivä, hinta ja hankittu pyörä.
  3. Hae romutuspalkkiota Traficomin sähköisessä asioinnissa.

Laki edellyttää, että auto on ollut liikennekäytössä vähintään yhden päivän ajan edellisen kalenterivuoden aikana. Jos esimerkiksi haluaa hyödyntää romutuspalkkiota vuonna 2021, niin ajoneuvo pitä olla liikennekäytössä vähintään yhtenä päivänä vuonna 2020. Lisäksi romutettavan henkilöauton oltava liikennekäytössä romutushetkellä. Mikäli autosi on niin sanotusti seisonnassa eli poistettu tilapäisesti liikenteestä, niin lue Trafin ohjeet ajoneuvon liikennekäyttöönottoon.

Romutuspalkkiota voi hakea romutetun henkilöauton omistaja tai haltija. Hyväksytyissä tapauksissa palkkio maksetaan hakijan tilille noin kuukauden kuluttua päätöksen teosta.

Vanhan auton vaihtaminen sähköavusteiseen polkupyörään on nyt entistäkin houkuttelevampi tapa edistää päästövähennyksiä ja omaa terveyttäsi. Lisää tietoa romutuspalkkiosta löydät Traficomin sivuilta. Meidän pyörävalikoimaa pääset ihastelemaan kaupassamme.

Jäikö vielä jokin askarruttamaan tai epäselväksi? Autamme mielellämme kaikin mahdollisin tavoin. Voit kommentoida alle, lähestyä yhteydenottolomakkellamme tai soittaa sivun alaosassa näkyvään numeroon, niin vastailemme parhaan kykymme mukaan.

Himo C20 sähköpolkupyörä etulaukulla

Share this post