fbpx
Yli 50€ tilaukset ilman toimituskuluja​
Toimitusaika 2-4 arkipäivää

SUP-laudat

Sup-lauta kainaloon ja menoksi! Kaikille sopiva suppailu nostaa suosiotaan kesä kesältä, eikä ihme. Matalan kynnyksen laji mahdollistaa niin rennon kelluttelun kuin kovan treeninkin, suppailijan toiveista riippuen. 

Joko olet kokeillut parin edellisen kesän aikana hittilajiksi noussutta suppailua? Suppailu, eli virallisemmin Stand Up Padeling, on surfauksen kantamuoto, joka on saanut alkunsa Hawaijilta. Surflautaa muistuttavalla sup-laudalla melotaan usein seisten, tai sitten vaikka polvilleen tai istualleen, – juuri sellaista vauhtia ja sellaisessa vesistössä kuin suppailijasta parhaalta tuntuu.

Järvenselällä lilluminen tyhjentää pään tehokkaasti ja rentouttaa ajatusten lisäksi koko kehon. Suppailu voi kuitenkin olla paitsi rentouttavaa ajanvietettä myös kokonaisvaltainen treeni suppailijan oman mielenkiinnon mukaan. Olitpa sitten letkeästä menosta ja maisemista nauttiva ”mökkisuppailija” tai maksimisykkeillä treenaava meloja, tärkeintä on nautiskella monipuolisen lajin hienoudesta ja ihanasta kesästä.

Suppailun aloittaminen on helppoa – tarvitset vain sup-laudan, pelastusliivit sekä sopivasti seikkailumieltä ja olet valmiina vesille! Suppailu ei vaadi ennakkoon erityistaitoja – saat nopeasti kiinni laudan liikehdinnästä ja ominaisuuksista, kun hyppäät kyytiin ja kokeilet.

Sup-lautoja on markkinoilla tarjolla runsaasti. Etenkin aloittelijan on hyvä kiinnittää huomiota laudan kantavuuteen, koska se vaikuttaa suoraan sen vakauteen. Pähkinänkuoressa: mitä suurempi kantavuus sen vakaampi lauta.

Pumpattava lauta on kätevä kantaa mukana ja säilyttää tyhjänä ja pumpata täyteen rannalla ennen veteen menoa. Laadukkaalla pumpulla sup-laudan täyttäminen käy kädenkäänteessä.

Kun nouset ensimmäistä kertaa sup-laudalle, aloita ottamalla tuntumaa lautaan polviltasi. Kun pääset kärryille laudan liikkeistä, voit vähitellen meloa syvemmälle ja nousta seisomaan. Äläkä hätäile, molskahdukset kuuluvat asiaan, etenkin alkuvaiheessa! Kätevällä karkunarulla saat laudan kiinni nilkkaasi, jolloin se ei pääse karkaamaan navakammassakaan tuulessa.

Suppaillessa tärkeää on sopivan rento asento: polvista joustavat jalat ja meloessa koko vartalon käyttö. Suppailutekniikan opit harjoittelemalla nopeasti, kun olet ensin tutustunut lautaan ja siihen, kuinka se missäkin kelissä ja tilanteessa käyttäytyy.

Eri valmistajien sup-lautoja on markkinoilla valtava määrä. Kun olet hankkimassa ensimmäistä lautaasi, ole rohkeasti yhteydessä meihin! Kauttamme saat laadukkaat ja hinta-laatu-suhteeltaan erinomaiset sup laudat kaikenlaiseen suppailuun.

Näytetään kaikki 2 tulosta